Robotplæneklipper

Med en robotplæneklipper har havearbejdet aldrig været nemmere. Ja, faktisk behøver du slet ikke at gøre noget. Smæk benene op, drik en kop god kaffe, læs avisen og nyd synet af din robotplæneklipper, som gør alt arbejdet for dig. Og den gør det til perfektion. Græsset bliver slået snorlige præcis når det passer dig, og på den måde det passer dig. Og skråninger er ingen sag. Dem klarer maskinen også. Det slåede græs kan spredes hen over din græsplæne for at nære din græsplæne, så den får de bedste betingelser for at fremstå flot. Og skal maskinens indstillinger ændres, så kan du nemt ændre det med få klik fra din smartphone. 

I dag findes der dog mange robotplæneklippere, som alle har forskellige egenskaber og fordele. Og det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilken maskine der passer allerbedst til dine behov og forventninger. Netop derfor har vi udarbejdet denne guide.

Vi giver dig her en grundig gennemgang af de bedste robotplæneklippere på markedet, som har klaret sig godt i diverse uvildige forbrugertests. Dette har resulteret i denne test, som udelukkende medtager maskiner, som er bedst i test ifølge eksperter. I testen er der særligt fokus på ydeevne, sikkerhed, design og støjniveau. 

Vi håber, at du med denne guide over robotplæneklippere føler dig godt rustet til at finde den maskine, der dækker dine behov, så du fremadrettet har en trofast hjælper i haven.

Indeholder reklamelinks

Gardena Sileno Life

5
fandt dette interessant
Gardena Sileno Life
Forhandler Pris Læs mere
6660 kr. Gå til butik
7883 kr. Gå til butik
7999 kr. Gå til butik
11295 kr. Gå til butik
kr. Gå til butik

Slut med at skubbe prustende rundt med græsslåmaskinenen. Gardena Sileno Life 750 er en fornuftig og intelligent robotplæneklipper, som kan klare haver op til 750 m2. Den er således perfekt til de fleste parcelhushaver og små villahaver. Robotten roses især for sin brugervenlighed og den nemme og hurtige opsætning.

Gardena roses ofte for deres slidstærke haveredskaber. Og gardena Sileno robotplæneklipperen er ikke en undtagelse. Maskinen har modtaget ros for dens robuste mekanik, og maskinen kan snildt holde til det omskiftelige danske vejr. Derudover er maskinen pakket med lækre ekstra funktioner.

 • Areal: 750m2
 • WiFi/styring via smartphone: Ja
 • Opladningstid: 60 min.
 • Køretid: 65 min.
 • Skråninger: 30 %
 • Knivdiameter: 22 cm
 • Justerbar klippehøjde: 20 – 50 mm
 • Vægt: 7,4 kg
 • Støjniveau: 58 dB
 • Bioklip: Ja

Design og opsætning

Life robotplæneklipperen har et flot og enkelt design, som nemt kan integreres i haven. Maskinen har en klippebredde på 22 cm og klippehøjden kan justeres mellem 20-50 mm. Den leverer en perfekt vedligeholdt græsplæne hver gang. Robotplæneklipperen kan indstilles nemt og hurtigt via den smarte EasyApp Control. Her kan du med få klik installere robotten, så den passer til dine behov. 

Gardena robotplæneklipperen fås i forskellige modeller. Den fås ‘Life’ og ‘City’ udgaverne, som hver kan fås til haver på ca. 500-1.200 m2. Denne model er beregnet til en have på 750 m2. Vi anbefaler at du nøje undersøger dine behov inden du investerer i en robotplæneklipper, så du får en havehjælper, som passer perfekt til din haves størrelse og dine behov og krav til græsslåning. 

Robotplæneklipperen er både nem at installere og rengøre. Den simple programmeringsassistent hjælper dig med opsætningen af maskinen. Derudover kortlægger den din have, så robotplæneklipperen kan levere det bedst mulige resultat. Derudover kan du skemalægge din robotplæneklipper til at klippe, når du ønsker det. Robotplæneklipperen kan f.eks. køre en runde i haven mens du er på arbejde, så du kommer hjem til en dejlig, vedligeholdt have. Når maskinen er færdig med at slå dit græs, vender den automatisk tilbage til sin ladestation. Robotplæneklipperen er let og hurtig at rengøre. Den skal blot sprøjtes på undersiden med en haveslange, så maskinens hjul og knivblade er fri for rester af græs og blade.

Køreegenskaber

Gardena Silenas Life har et indbygget SensorCut system, hvilket gør, at der ikke efterlades striber på din græsplæne. Maskinen kører effektivt rundt i haven, så der dannes et afbalanceret mønster på græsplænen. Du opsætter selv maskinens køreområde med kanttråd. Du kan derfor være helt sikker på, at maskinen kun kører indenfor netop det område. Life har en integreret kollisionssensor, hvilket gør, at maskinen registrerer eventuelle forhindringer på sin vej, og kører uden om dem. 

Maskinens design er kompakt og så har den integreret en EasyPassage-funktion, og det gør, at den let kan navigere rundt i din have. Den kan endda komme ubesværet gennem smalle passager og gangarealer. Derudover kan maskinen klare hældninger på op til 30 %. Når robotplæneklipperen er færdig med at slå græsset vender den automatisk tilbage til sin opladningsstation. Robotplæneklipperen efterlader det afklippede græs i et tyndt, jævnt lag på din græsplæne. Det ligger et naturligt lag af gødning, så græsset får de bedste betingelser for at fremstå flot. Derudover slipper du for, at skulle opsamle det slåede græs. Robotten er helt ideel til haver af mellemstørrelsen.

Robotplæneklipperen har et lavt lydniveau. Maskinen tøffer stille rundt i haven med et lydniveau på kun 58 dB. Det er især vigtigt, hvis maskinen skal køre mens du er hjemme og bruger haven, eller hvis du har naboer, som kan blive generet af lyden.

Sikkerhed

Gardena Silenas Life har indbygget tyverisikring. Maskinen kan installeres med en personlig pinkode. Det betyder, at robotplæneklipperen kræver denne specifikke pinkode, hvis den flyttes til et nyt sted og skal klippe græsset her. Derudover er maskinen sikker at bruge. Robotplæneklipperen knive stopper automatisk, hvis den løftes op, så man ikke skærer sig. Det er både vigtigt for din sikkerhed, men også hvis der er dyr eller børn i haven.

Pris

Det er en rigtig god maskine til pengene, som samtidig har en masse gode, holdbare og intelligente funktioner, der efterlader din have flot og velplejet. Derudover er maskinen i solid kvalitet, som Gardena netop er kendt for. 

Flot design, stor arealdækning Høj pris

McCulloch Rob R1000

fandt dette interessant
McCulloch Rob R1000
Forhandler Pris Læs mere
9677 kr. Gå til butik
kr. Gå til butik
kr. Gå til butik
kr. Gå til butik
kr. Gå til butik

Med McCulloch Rob R800 har du en solid havehjælper. Læn dig tilbage og slap af, mens maskinen grundigt udfører alt det hårde arbejde for dig. Robotplæneklipperen kan klippe haver helt op til 1000 m2. Maskinen er nem og intuitiv at opsætte og installere, så du kan lynhurtigt komme i gang. Og så kan den selv navigere rundt i din have, så du får en god og grundig klipning af plænen.

 • Areal: 1000m2
 • WiFi/styring via smartphone: Ja
 • Opladningstid: 50 min.
 • Køretid: 65 min.
 • Skråninger: 25 grader
 • Knivdiameter: 17 cm
 • Justerbar klippehøjde: 20 – 50 mm
 • Vægt: 7 kg
 • Støjniveau: 57 dB
 • Bioklip: Ja

Design og opsætning

Det er ganske let at komme i gang med denne robotplæneklipper. Rob R1000 er simpel og intuitiv at opsætte, og det gør at du lynhurtigt kan få overstået havearbejdet. Installationen gennemgås desuden trin for trin, så alle kan være med. Yderligere kan du downloade en tilhørende ROB-app fra McCullochs til din smartphone, så robotplæneklipperen er forbundet med bluetooth. I denne app kan du nemt og enkelt skemalægge maskinens klippetider på de dage og tidspunkt, det passer dig, fejlfinde problemer og følge statusser og maskinens drift. For at øge sikkerheden kan du låse din robotplæneklipper med en pinkode, således denne specifikke kode kræves, hvis der skal ændres i maskinens indstillinger. 

Robotplæneklipperen fra McCulloch kommer i forskellige størrelser fra R400-R1000, og modellerne varierer prismæssigt med nogle hundrede kroner.

Køreegenskaber

Efter ROB R1000 har kørt en tur i din have, kan du nyde en fantastisk flot og velplejet plæne. Maskinen efterlader din græsplæne med et flot finish. Plæneklipperen kører med bioklip, hvilket betyder at den efterlader et tyndt, jævnt lag af det afklippede græs på din græsplæne. Det ligger et naturligt lag af næring, som er med til at pleje din græsplæne og gøre den ekstra flot og velplejet. Maskinen finder selv tilbage til sin opladningsstation, når den er færdig eller trænger til en opladning. 

Rob R1000 er en simpel og driftssikker maskine, som er udstyret med intelligent teknologi. Robotten kan klare græsplæner helt op til 1000 m2 og hældninger på op til 25 %. 

Fortvivl ej, hvis din have ikke er en lang og flad fodboldbane. Robotten har forbedret navigation, som gør at den også kan navigerer rundt i haver med et mere komplekst design og efterlade den med et flot og ensartet resultat. Derudover kan maskinen programmeres til forskellige driftstilstande, så som hurtigklipning, områdeklipning eller endda et sekundært område.

McCulloch Rob R1000 navigerer let og elegant rundt i din have, og dens ladestation kan placeres lige der, hvor du ønsker det.

Sikkerhed

Robotplæneklipperen Rob R1000 er installeret med tyverisikring og pinkode-sikring. Hvis robotplæneklipperen bliver forsøgt stjålet vil en alarm aktiveres. Robotplæneklipperen er desuden installeret med flere intelligente sensorer, bl.a. en kontaktsensor og en blokeringssensor. Disse er med til at opretholde et højt sikkerhedsniveau, da maskinen stopper, hvis den f.eks. løftes op. 

Pris

Generelt er det en rigtig god robotplæneklipper, som ligger et sted mellem lavprissegmentet og mellemprissegmentet. Maskinen roses især for dens driftsikkerhed og brugervenlighed. Eksperterne er dog en smule skuffede over, at maskinen ikke er udstyret med ekstra features. Her får du altså en maskine, som kun kan, hvad den skal kunne. Dog får du så også maskinen til en meget fornuftig pris, så du betaler ikke for ekstra features, som du måske slet ikke har behov for. 

Stor arealdækning Høj pris

Bosch Indego S+ 500

fandt dette interessant
Bosch Indego S+ 500
Forhandler Pris Læs mere
5799 kr. Gå til butik
6999 kr. Gå til butik
5695 kr. Gå til butik
5976 kr. Gå til butik
kr. Gå til butik

Bosch Indego S+ 500 er en selvstændig og intelligent robotplæneklipper, som kan kan give dig en flot have helt uden at du behøver at gøre noget. Maskinen er nem at benytte, driftsikker og vedligeholder ubesværet din have, så du får en flot og velplejet græsplæne. Derfor får maskinen også stor ros og anerkendelse i diverse forbrugertests og hos forskellige forbrugerorganisationer.  

 • Areal: 500m2
 • WiFi/styring via smartphone: Ja
 • Opladningstid: 45 min.
 • Køretid: 30 min.
 • Skråninger: 27 %
 • Knivdiameter: 19 cm
 • Justerbar klippehøjde: 30 – 50 mm
 • Vægt: 7,5 kg
 • Støjniveau: 72 dB
 • Bioklip: Ja

Design og opsætning

Maskinen fra Bosch er både praktisk og lille, og så har den en en yderst kompakt ladestation. Det gør, at det er ganske simpelt at finde et sted i haven at placere robotten og dens ladestation. Robotplæneklipperen har et pænt og simpelt design, som nemt falder i et med haven. Den smarte Indigo-model kommer i forskellige størrelser, som kan slå græsplæner i størrelsen 300-700m2. Modellerne fra Bosch er således ideelle til små og mellemstore haver. De forskellige modeller varierer en smule i pris.

Indego S+ 500 giver dig en flot, nyslået græsplæne uden at du skal gøre noget af det hårde arbejde. Maskinen er nem at opsætte og styre gennem Indegos simple og brugervenlige app, som du kan få til alle dine mobile enheder. Takket være Indego Connect, SmartHome-kompatibilitet og den brugervenlige app kan du slappe af og nyde din fritid til fulde, mens maskinen får styr på haven.  Yderligere har Indego en smart Auto Calendar-funktion. Du kan således få denne robotplæneklipper til at køre og klippe så smart, som muligt, så du bare skal slappe af. Indego er nem, hurtig og enkel at installere, så din havehjælp er klar med det samme.  

Køreegenskaber

Indego er installeret med smart og intelligent LogiCut-teknologi. Det gør, at maskinen selv kan beregne den mest effektive klipperute. Robotten udnytter batteriet på den mest effektive måde, hvilket gør den mere energieffektiv end andre modeller på markedet. Maskinen er desuden i stand til at kortlægge og klippe op til tre forskellige haver med forskellige designs og størrelser. Det vil sige at hvis du har en forhave, baghave eller andre områder med græs, så er denne maskine helt uundværlig. Maskinen kan passe alle tre områder, og huske de forskellige designs og størrelser. 

Robotten kommer med intelligent SmartMowing-teknologi. Det betyder at maskinen benytter den nyeste vejrprognose til at planlægge græsslåningen på det tidspunkt, hvor der er bedst vejr til det. Det gør også, at du opnår den mest optimale græsslåning samtidig med at maskinen beskytter sig selv mod regn. 

Robotplæneklipperen fra Bosch klipper i parallelle baner, præcis som du selv ville gøre det med en almindelig græsslåmaskine. Det efterlader både en flottere klipning af græsplænen, men det gør også, at denne robotplæneklipper er minimum 30 % hurtigere end robotplæneklippere, som klipper tilfældigt rundt i haven.  

Robotplæneklipperen har integreret bioklip, hvilket betyder at det afklippede græs spredes i et fint, jævnt lag hen over din græsplæne. Det ligger et naturligt lag af næring, som gør din plæne flot. Det afklippde græs efterlades i ekstremt små strå, og det betyder at det ikke er til gene. 

Maskinen har installeret en smart funktion kaldet SpotMow, som gør, at den kan klippe selv de mindste områder, såsom omkring havemøbler. Maskinen kan varetage små områder på op til 3 m2. 

Pris

Robotplæneklipperen har en rigtig god pris for så intelligent teknologi. Den er proppet med intelligente løsninger, som gør at den hurtigt og energi-effektivt kan passe din have alt imens du slapper af og nyder din fritid. Anmelderne roser den intelligente teknologi og robusthed, som Bosch netop også er kendt for. 

Flot design, god pris Mindre arealdækning

Worx Landroid M500

1
fandt dette interessant
Worx Landroid M500
Forhandler Pris Læs mere
4895 kr. Gå til butik
4895 kr. Gå til butik
5889 kr. Gå til butik
kr. Gå til butik
kr. Gå til butik

Lyder det fristende, at komme hjem til en passet og plejet græsplæne, som står snorlige? Eller at du blot skal læne dig tilbage, og bruge tiden som du vil, mens robotplæneklipperen udfører alt det hårde arbejde? Ja, dette kan ganske enkelt blive en realitet med Worx Landroid M500. Robotplæneklipperen har intelligent planlægning, og er både hurtigere og mere fleksibel end mange andre maskiner på markedet. 

Maskinen er velegnet til haver i mellemstørrelsen med et areal på op til 500 m2. Worx Landroid M500 er både billig, “bedst i test” og har modtaget stor ros blandt diverse forbrugerpaneler og eksperter. Den roses især for dens brugervenlighed og driftssikkerhed.

 • Areal: 500m2
 • WiFi/styring via smartphone: Ja
 • Opladningstid: 90 min.
 • Køretid: 60 min.
 • Skråninger: 35 %
 • Knivdiameter: 18 cm
 • Justerbar klippehøjde: 30 – 60 mm
 • Vægt: 9,1 kg
 • Støjniveau: 67 dB
 • Bioklip: Ja

Design og opsætning

Med din stærke orange farve har Worx Landroid M500 et mere distinkt design end mange andre maskiner på markedet. Det kan på den ene side være svært at integrere robotplæneklipperen som en naturlig del af haven. Men omvendt er den meget nem at spotte i haven. 

Robotplæneklipperen har et særdeles kompakt design, og det gør, at det er nemt at finde plads til maskinen og dens ladestation. Maskinen er nem og fleksibel at installere.  

Denne robotplæneklipper findes i serierne S, M og L. Den primære forskel på de forskellige serier er størrelsen på det klippeareal, som maskinerne kan håndtere. S-serien er lavet til de mindre haver, mens L-serien er lavet til de større haver. Denne robotplæneklipper er en model fra M-serien, som er lavet til haver i mellem-størrelsen. Maskinen passer til de mest gennemsnitlige parcelhushaver på ca. 500 m2. Maskinerne fra de forskellige serier ligger i et prisspænd på over flere tusinde kroner, og derfor anbefaler vi, at du grundigt undersøger dit behov inden du investerer i en maskine. På den måde får du en maskine, som har en motor der er kraftfuld nok til at kunne håndtere hele din græsplæne. Omvendt er der ingen grund til, at købe en maskine, som kan mere end du har behov for. 

Maskinen er simpel at opsætte pga. dens smarte, automatiske planlægning. Denne planlægning kan naturligvis tilpasses dit skema, så maskinen kører mens du ikke benytter din have. 

Worx Landroid M kan nemt styres med din smartphone på en simpel og brugervenlig app. Det gør den simpel og hurtig at styre. Du kan altid ændre dens indstillinger med få klik lige ved hånden. 

Køreegenskaber

Robotplæneklipperens motor er uden børster og sensorer, og den kører altså på samme smarte teknologi, som elbiler gør. Desuden har maskinen integreret ‘cut to edge’-effekt, som betyder, at den klipper helt ud til græsplænens kant. Det efterlader en grundigt klippet plæne, som står flot og lige med en skarp kant. Maskinen har bioklip, og det betyder at det slåede græs spredes i et fint, jævnt lag på græsplænen. Worx Landroid M500 puster det slåede græs ned mellem græsplænens strå, og det danner dermed et lag af naturlig gødning for græsplænen. For at opnå den fulde effekt af dette naturlige lag gødning er det dog essentielt, at robotplæneklipperen kører regelmæssigt, så plænen ofte plejes og vedligeholdes. 

Robotplæneklipperen kan snildt klippe det angivne areal og samtidig udføre grundig kantklipning. Derudover kan maskinen opmåle din græsplæne, så den kan designe et tilpasset klippeskema til dig.

Maskinen har intelligent AIA-teknologi, som gør at den kan klare flere arbejdsområder og smalle stier og passager. Det gør maskinen yderst fleksibel og ideel i haven, hvor der kan være et par udfordringer. Udover at være fleksibel er maskinen også hurtig, og så er den god til skråninger, hvor den kan klare hele 35 %. 

Maskinen er desuden meget lydsvag, og du kan derfor også sagtens have den til at køre selvom du er i haven, og uden at genere naboer. 

Sikkerhed

Robotplæneklipperen har indbygget tyverisikring, hvilket betyder, at den altid er sikker i din have. Det indbyggede tyverisikring vil begynde at bippe højlydt, hvis nogen forsøger at tage din maskine. 

Pris

Robotplæneklipperen Worx Landroid M500 er en billig robotplæneklipper. Den har en onlinepris, som er meget lavere end de andre testvindende maskiner. Denne robotplæneklipper er derfor helt ideel til dig, som har en mindre have, og som gerne vil have en god og stabil robotgræsslåmaskine til en fornuftig pris. 

 

God pris, god teknologi Mindre arealdækning

Robotplæneklipper test

I vores test af robotplæneklippere har vi haft fokus på adskillige parametre, som er vigtige ved brug af en græsslåmaskine. Først og fremmest viser vi robotplæneklippere i forskellige prislejer, som alle har klaret sig godt i forbrugertests og modtaget ros af diverse forbrugerorganisationer. Da vi udelukkende har medtaget robotplæneklippere som har klaret sig bedst i tests, kan du være sikker på at anskaffe dig en solid og holdbar robotplæneklipper uanset hvilket prisleje, du vælger fra. Yderligere, har vi fokuseret på sikkerhed, da det er vigtigt, at du ikke kommer til skade ved at løfte eller flytte robotgræsslåmaskinen. Afslutningsvist har vi lagt vægt på ydeevne og brugervenlighed, således alle de medtagne maskiner er både solide og med en stabil ydeevne, samtidig med at de er nemme at opsæte og benytte. Med denne guide over robotplæneklippere håber vi på, at give dig det bedste og mest overskulige overblik over de bedste maskiner på markedet. 

Vores testkilder til bedst i test robotplæneklippere 

Vores test af robotplæneklippere er baseret på mange forskellige tests af robotpgræsslåmaskiner udarbejdet af uvildige forbrugertests og testpaneler. Her har et hav af eksperter, gartnere, havearkitekter og haveentusiaster testet mange forskellige maskiner, hvor der har været lagt vægt på ydeevne, design, køreindstillinger, køretid, opladningstid, vægt og støjniveau. 

Vi håber at du med denne guide får lige præcis det overblik over robotplæneklippere, som du har brug for, for at kunne træffe den helt rette købsbeslutning og vælge din næste havemedhjælper. 

Hvorfor købe en robotplæneklipper? 

Havearbejde kan være sjovt. Og det er nær intet så tilfredsstillende, som en velpasset og plejet have, hvor græs og planter står snorlige, og indbyder til masser af hyggelige og gode stunder med dem man holder af. Men at holde en have ved lige kan også være hårdt arbejde, og det kræver derfor det helt rette udstyr. Og her kan en robotplæneklipper gøre en kæmpe forskel. En robotplæneklipper vil sørge for at slå græsset på præcis det tidspunkt og på den måde, som du har indstillet den til. Det betyder, at du kan bruge din tid på andre sjove have- eller husholdningsprojekter. Eller du kan sætte dig med en kop god kaffe, smide benene op og se på robotten gøre alt det hårde arbejde. Derefter kan du gå ud og nyde en velholdt have. 

Naturligvis kan en almindelig græsslåmaskine også sagtens benyttes til at få græsplænen trimmet, pæn og velholdt. Men en robotplæneklipper er indstalleret med nogle helt unikke features, som gør at den er uundværlig for dig, der ønsker at græsslåningen er både nem og flot udført. Ved at installere køreindstillingerne på den efter dine ønsker, kan du få slået dit græs på præcist det tidspunkt og den måde, som passer dig. En robotplæneklipper kan samtidig klare skråninger i haven, som ellers kan være svære, besværlige og tidskrævede at klare med en almindelig græsslåmaskine. Ligeledes kan du selv vælge, hvordan det slåede græs skal spredes i haven for at nære det friske græs. Alt i alt kan du altså få en flottere græsplæne uden at skulle lave noget hårdt arbejde. Ligeledes kan de fleste robotplæneklippere styres fra en smartphone, og det gør altså, at du konstant kan ændre installingerne på din plæneklipper på en nem, hurtigt og enkel måde. Du er altid blot få klik fra at få det på præcis den måde, du ønsker det.  

Sådan vælger du den rette robotplæneklipper

Når du skal købe en robotplæneklipper, så er der nogle parametre, du bør overveje inden du vælger, hvilken model det skal være. Det er nemlig helt essentielt, at du vælger en robotgræsslåmaskine, som passer til dine behov, og som kan være din trofaste havemedhjælper mange år frem. Derfor indeholder denne test af robotplæneklippere et stort udvalg af diverse maskiner. I denne test af robotgræsslåmaskiner kan du både se de billige, de dyre, de miljøvenlige, de smarte, de brugervenlige og mange flere. Vi har medtaget robotplæneklippere med forskellige egenskaber baseret på anmeldelser fra uvildige forbrugertests og testpaneler. Og så har vi udvalgt robotgræsslåmaskiner ud fra ydeevne, sikkerhed, design og pris. 

Dette bør du være opmærksom på, når du køber en ny robotplæneklipper 

Når du skal vælge din robotplæneklipper er en af de vigtigste faktorer arealet og designet af din have. Robotplæneklippere kan fås med forskellige ydeevner, og de fremstilles til haver helt ned til 400 m2 og helt op til 3.000 m2. Har du en lille have kan du således nøjes med en af de mindre modeller. Men har du en større have skal du altså investere i en maskine med en ordentlig ydeevne, som kan slå hele haven. Ellers risikerer du, at din robotgræsslåmaskine går død halvvejs i slåarbejdet. Ligeledes er der også forskel i hvorvidt maskinerne kan klare skråninger. Har du et havedesign med skråninger er det derfor vigtigt, at du finder en robotplæneklipper, som kan klare dette. Derudover bør din haves størrelse afgøre, hvor kraftig og stærk en maskine du skal have. Her skal du bl.a. overveje hvor lang tid den skal kunne køre, hvor hurtigt den skal oplades, og om du har et minimumskrav til knivdiameteren. 

Dette er dog blot få eksempler på ting, som du bør være opmærksom på ved valg af din robotplæneklipper. Nedenunder kan du finde en liste af andre parametre, som vi også synes er vigtige at tage stilling til inden du finder din næste havemedhjælper. 

Sikkerhed

Robotplæneklippere kommer med forskellige sikkerhedsniveauer. Her bør du overveje hvem der færdes i din have. Hvis du har børn eller dyr i haven er sikkerhed især vigtigt. Her bør du bl.a. se på om maskinens klinge stopper, hvis maskinen bliver løftet eller hvis den møder en forhindring på sin vej. Derudover kan nogle robotplæneklippere børnesikres eller sikres med en pinkode. Det sidste gør, at ingen kan bruge din robotgræsslåmaskine uden at du har givet dem lov. 

Design

Robotplæneklippere fås i forskellige designs, og for langt de fleste betyder det alligevel en del, hvordan den ser ud i haven. Her skal du dog selv overveje, om dette er essentielt for dig. Nogle robotgræsslåmaskiner har et relativt enkelt design, som gør at maskinen nemt integreres i haven uden at tage for meget opmærksomhed. Andre robotgræsslåmaskiner er designet i skringende pangfarver, som gør at den tiltrækker sig noget mere opmærksomhed. Det praktiske ved at vælge en pangfarve er dog, at du altid nemt kan få øje på den. En robotplæneklipper kan holde i mange år, hvis den bliver passet ordentligt på, så tænk nøje over, hvilket design der er det rigtige for dig – både nu og i fremtiden. 

Støjniveau

En robotplæneklippers støjniveau er et helt essentielt punkt, som ikke bør overses. Støjniveauet er nemlig rigtig vigtigt, hvis du enten selv gerne vil benytte din have eller hvis du har naboer tæt på dig. Hvis støjniveauet er for højt kan dette skaber gener for jer alle sammen. Vær derfor opmærksom på, hvor vigtigt det er for dig, at din maskine ikke larmer for meget. Her bør du også medtage hvor ofte og hvor længe den skal køre. Derudover har vi medtaget robotgræsslåmaskiner, hvor støjniveauet kan indstilles. 

Gennemsnitlige anmeldelse:

0
Rated 0 out of 5
0 ud af 5 stjerner
Fantastisk0%
Godt0%
Gennemsnitligt0%
Dårligt0%
Forfærdeligt0%

Seneste anmeldelse:

There are no reviews yet. Be the first one to write one.