Marie, 31 - Skribent & Anmelder
Bor i: København, Danmark
Ansvarlig for: Hus & Have
Andre facts: Elsker mad og have

Hjem » Forside » Hus & have » Robotplæneklipper Test
Artiklen er sidst opdateret d. 1. september 2023 kl. 10:59

Find de bedste robotplæneklippere i test her

Med en robotplæneklipper har havearbejdet aldrig været nemmere. Ja, faktisk behøver du slet ikke at gøre noget. Smæk benene op, drik en kop god kaffe, læs avisen og nyd synet af din robotplæneklipper, som gør alt arbejdet for dig. Og den gør det til perfektion. Græsset bliver slået snorlige præcis når det passer dig, og på den måde det passer dig. Og skråninger er ingen sag. Dem klarer maskinen også. Det slåede græs kan spredes hen over din græsplæne for at nære din græsplæne, så den får de bedste betingelser for at fremstå flot. Og skal maskinens indstillinger ændres, så kan du nemt ændre det med få klik fra din smartphone. 

I dag findes der dog mange robotplæneklippere, som alle har forskellige egenskaber og fordele. Og det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilken maskine der passer allerbedst til dine behov og forventninger. Netop derfor har vi udarbejdet denne guide.

Vi giver dig her en grundig gennemgang af de bedste robotplæneklippere på markedet, som har klaret sig godt i diverse uvildige forbrugertests. Dette har resulteret i denne test, som udelukkende medtager maskiner, som er bedst i test ifølge eksperter. I testen er der særligt fokus på ydeevne, sikkerhed, design og støjniveau. 

Vi håber, at du med denne guide over robotplæneklippere føler dig godt rustet til at finde den maskine, der dækker dine behov, så du fremadrettet har en trofast hjælper i haven.

Bedst i test

vs.

God anbefaling

Indholdsfortegnelse [vis]

Gardena Sileno Life

55
fandt dette interessant
Gardena Sileno Life
Forhandler Pris Læs mere
kr. Gå til butik
kr. Gå til butik
kr. Gå til butik
kr. Gå til butik
kr. Gå til butik


Slut med at skubbe prustende rundt med græsslåmaskinenen. Gardena Sileno Life 750 er en fornuftig og intelligent robotplæneklipper, som kan klare haver op til 750 m2. Den er således perfekt til de fleste parcelhushaver og små villahaver. Robotten roses især for sin brugervenlighed og den nemme og hurtige opsætning.

Gardena roses ofte for deres slidstærke haveredskaber. Og gardena Sileno robotplæneklipperen er ikke en undtagelse. Maskinen har modtaget ros for dens robuste mekanik, og maskinen kan snildt holde til det omskiftelige danske vejr. Derudover er maskinen pakket med lækre ekstra funktioner.

 • Areal: 750m2
 • WiFi/styring via smartphone: Ja
 • Opladningstid: 60 min.
 • Køretid: 65 min.
 • Skråninger: 30 %
 • Knivdiameter: 22 cm
 • Justerbar klippehøjde: 20 – 50 mm
 • Vægt: 7,4 kg
 • Støjniveau: 58 dB
 • Bioklip: Ja

Design og opsætning

Life robotplæneklipperen har et flot og enkelt design, som nemt kan integreres i haven. Maskinen har en klippebredde på 22 cm og klippehøjden kan justeres mellem 20-50 mm. Den leverer en perfekt vedligeholdt græsplæne hver gang. Robotplæneklipperen kan indstilles nemt og hurtigt via den smarte EasyApp Control. Her kan du med få klik installere robotten, så den passer til dine behov. 

Gardena robotplæneklipperen fås i forskellige modeller. Den fås ‘Life’ og ‘City’ udgaverne, som hver kan fås til haver på ca. 500-1.200 m2. Denne model er beregnet til en have på 750 m2. Vi anbefaler at du nøje undersøger dine behov inden du investerer i en robotplæneklipper, så du får en havehjælper, som passer perfekt til din haves størrelse og dine behov og krav til græsslåning. 

Robotplæneklipperen er både nem at installere og rengøre. Den simple programmeringsassistent hjælper dig med opsætningen af maskinen. Derudover kortlægger den din have, så robotplæneklipperen kan levere det bedst mulige resultat. Derudover kan du skemalægge din robotplæneklipper til at klippe, når du ønsker det. Robotplæneklipperen kan f.eks. køre en runde i haven mens du er på arbejde, så du kommer hjem til en dejlig, vedligeholdt have. Når maskinen er færdig med at slå dit græs, vender den automatisk tilbage til sin ladestation. Robotplæneklipperen er let og hurtig at rengøre. Den skal blot sprøjtes på undersiden med en haveslange, så maskinens hjul og knivblade er fri for rester af græs og blade.

Køreegenskaber

Gardena Silenas Life har et indbygget SensorCut system, hvilket gør, at der ikke efterlades striber på din græsplæne. Maskinen kører effektivt rundt i haven, så der dannes et afbalanceret mønster på græsplænen. Du opsætter selv maskinens køreområde med kanttråd. Du kan derfor være helt sikker på, at maskinen kun kører indenfor netop det område. Life har en integreret kollisionssensor, hvilket gør, at maskinen registrerer eventuelle forhindringer på sin vej, og kører uden om dem. 

Maskinens design er kompakt og så har den integreret en EasyPassage-funktion, og det gør, at den let kan navigere rundt i din have. Den kan endda komme ubesværet gennem smalle passager og gangarealer. Derudover kan maskinen klare hældninger på op til 30 %. Når robotplæneklipperen er færdig med at slå græsset vender den automatisk tilbage til sin opladningsstation. Robotplæneklipperen efterlader det afklippede græs i et tyndt, jævnt lag på din græsplæne. Det ligger et naturligt lag af gødning, så græsset får de bedste betingelser for at fremstå flot. Derudover slipper du for, at skulle opsamle det slåede græs. Robotten er helt ideel til haver af mellemstørrelsen.

Robotplæneklipperen har et lavt lydniveau. Maskinen tøffer stille rundt i haven med et lydniveau på kun 58 dB. Det er især vigtigt, hvis maskinen skal køre mens du er hjemme og bruger haven, eller hvis du har naboer, som kan blive generet af lyden.

Sikkerhed

Gardena Silenas Life har indbygget tyverisikring. Maskinen kan installeres med en personlig pinkode. Det betyder, at robotplæneklipperen kræver denne specifikke pinkode, hvis den flyttes til et nyt sted og skal klippe græsset her. Derudover er maskinen sikker at bruge. Robotplæneklipperen knive stopper automatisk, hvis den løftes op, så man ikke skærer sig. Det er både vigtigt for din sikkerhed, men også hvis der er dyr eller børn i haven.

Pris

Det er en rigtig god maskine til pengene, som samtidig har en masse gode, holdbare og intelligente funktioner, der efterlader din have flot og velplejet. Derudover er maskinen i solid kvalitet, som Gardena netop er kendt for. 

Gardena Sileno Life brugeranmeldelser

PriceRunner logo

Gardena Sileno Life har +114 brugeranmeldelser på Pricerunner og en rating på 4,4/5*
Amazon logo

Gardena Sileno Life har +366 brugeranmeldelser på Amazon og en rating på 4,3/5*
Flot design, stor arealdækning Høj pris

Husqvarna Automower 430X

45
fandt dette interessant
Husqvarna Automower 430X
Forhandler Pris Læs mere
kr. Gå til butik
kr. Gå til butik
kr. Gå til butik
kr. Gå til butik
kr. Gå til butik


Produktbeskrivelse af Husqvarna Automower 430X

Husqvarna Automower 430X er en selvkørende robotplæneklipper, der er designet til at holde din plæne i topform uden at du skal løfte en finger. Den er udstyret med en kraftfuld motor, der gør den i stand til at klare selv de stejleste skråninger og hårdeste græs.

Robotplæneklipperen har en rækkevidde på op til 4.000 kvadratmeter og kan klare plæner op til 45 graders skråninger. Den er også udstyret med en regnsensor, der gør den i stand til at fortsætte med at klippe selv under regnvejr.

Husqvarna Automower 430X har en intelligent navigation, der gør den i stand til at finde den mest effektive vej rundt på din plæne. Den kan også kommunikere med en app, så du kan følge med i, hvad den gør, og justere indstillingerne, hvis du ønsker det.

Robotplæneklipperen er også udstyret med et sikkerhedssystem, der gør den i stand til at undgå at køre ind i obstruktioner og mennesker. Den er desuden udstyret med et alarmsystem, der gør det muligt at spore den, hvis den bliver stjålet.

Alt i alt er Husqvarna Automower 430X en kraftfuld og effektiv robotplæneklipper, der vil gøre det nemmere for dig at holde din plæne i topform.

Husqvarna Automower 430X brugeranmeldelser

PriceRunner logo

Husqvarna Automower 430X har +12 brugeranmeldelser på Pricerunner og en rating på 4,4/5*
God pris, god teknologi Mindre arealdækning

Worx Landroid M500

38
fandt dette interessant
Worx Landroid M500
Forhandler Pris Læs mere
kr. Gå til butik
kr. Gå til butik
kr. Gå til butik
kr. Gå til butik
kr. Gå til butik


Lyder det fristende, at komme hjem til en passet og plejet græsplæne, som står snorlige? Eller at du blot skal læne dig tilbage, og bruge tiden som du vil, mens robotplæneklipperen udfører alt det hårde arbejde? Ja, dette kan ganske enkelt blive en realitet med Worx Landroid M500. Robotplæneklipperen har intelligent planlægning, og er både hurtigere og mere fleksibel end mange andre maskiner på markedet. 

Maskinen er velegnet til haver i mellemstørrelsen med et areal på op til 500 m2. Worx Landroid M500 er både billig, “bedst i test” og har modtaget stor ros blandt diverse forbrugerpaneler og eksperter. Den roses især for dens brugervenlighed og driftssikkerhed.

 • Areal: 500m2
 • WiFi/styring via smartphone: Ja
 • Opladningstid: 90 min.
 • Køretid: 60 min.
 • Skråninger: 35 %
 • Knivdiameter: 18 cm
 • Justerbar klippehøjde: 30 – 60 mm
 • Vægt: 9,1 kg
 • Støjniveau: 67 dB
 • Bioklip: Ja

Design og opsætning

Med din stærke orange farve har Worx Landroid M500 et mere distinkt design end mange andre maskiner på markedet. Det kan på den ene side være svært at integrere robotplæneklipperen som en naturlig del af haven. Men omvendt er den meget nem at spotte i haven. 

Robotplæneklipperen har et særdeles kompakt design, og det gør, at det er nemt at finde plads til maskinen og dens ladestation. Maskinen er nem og fleksibel at installere.  

Denne robotplæneklipper findes i serierne S, M og L. Den primære forskel på de forskellige serier er størrelsen på det klippeareal, som maskinerne kan håndtere. S-serien er lavet til de mindre haver, mens L-serien er lavet til de større haver. Denne robotplæneklipper er en model fra M-serien, som er lavet til haver i mellem-størrelsen. Maskinen passer til de mest gennemsnitlige parcelhushaver på ca. 500 m2. Maskinerne fra de forskellige serier ligger i et prisspænd på over flere tusinde kroner, og derfor anbefaler vi, at du grundigt undersøger dit behov inden du investerer i en maskine. På den måde får du en maskine, som har en motor der er kraftfuld nok til at kunne håndtere hele din græsplæne. Omvendt er der ingen grund til, at købe en maskine, som kan mere end du har behov for. 

Maskinen er simpel at opsætte pga. dens smarte, automatiske planlægning. Denne planlægning kan naturligvis tilpasses dit skema, så maskinen kører mens du ikke benytter din have. 

Worx Landroid M kan nemt styres med din smartphone på en simpel og brugervenlig app. Det gør den simpel og hurtig at styre. Du kan altid ændre dens indstillinger med få klik lige ved hånden. 

Køreegenskaber

Robotplæneklipperens motor er uden børster og sensorer, og den kører altså på samme smarte teknologi, som elbiler gør. Desuden har maskinen integreret ‘cut to edge’-effekt, som betyder, at den klipper helt ud til græsplænens kant. Det efterlader en grundigt klippet plæne, som står flot og lige med en skarp kant. Maskinen har bioklip, og det betyder at det slåede græs spredes i et fint, jævnt lag på græsplænen. Worx Landroid M500 puster det slåede græs ned mellem græsplænens strå, og det danner dermed et lag af naturlig gødning for græsplænen. For at opnå den fulde effekt af dette naturlige lag gødning er det dog essentielt, at robotplæneklipperen kører regelmæssigt, så plænen ofte plejes og vedligeholdes. 

Robotplæneklipperen kan snildt klippe det angivne areal og samtidig udføre grundig kantklipning. Derudover kan maskinen opmåle din græsplæne, så den kan designe et tilpasset klippeskema til dig.

Maskinen har intelligent AIA-teknologi, som gør at den kan klare flere arbejdsområder og smalle stier og passager. Det gør maskinen yderst fleksibel og ideel i haven, hvor der kan være et par udfordringer. Udover at være fleksibel er maskinen også hurtig, og så er den god til skråninger, hvor den kan klare hele 35 %. 

Maskinen er desuden meget lydsvag, og du kan derfor også sagtens have den til at køre selvom du er i haven, og uden at genere naboer. 

Sikkerhed

Robotplæneklipperen har indbygget tyverisikring, hvilket betyder, at den altid er sikker i din have. Det indbyggede tyverisikring vil begynde at bippe højlydt, hvis nogen forsøger at tage din maskine. 

Pris

Robotplæneklipperen Worx Landroid M500 er en billig robotplæneklipper. Den har en onlinepris, som er meget lavere end de andre testvindende maskiner. Denne robotplæneklipper er derfor helt ideel til dig, som har en mindre have, og som gerne vil have en god og stabil robotgræsslåmaskine til en fornuftig pris. 

Worx Landroid M500 brugeranmeldelser

PriceRunner logo

Worx Landroid M500 har +131 brugeranmeldelser på Pricerunner og en rating på 4,2/5*
Amazon logo

Worx Landroid M500 har +5,397 brugeranmeldelser på Amazon og en rating på 4,3/5*
God pris, god teknologi Mindre arealdækning

Robotplæneklipper test

I vores test af robotplæneklippere har vi haft fokus på adskillige parametre, som er vigtige ved brug af en græsslåmaskine. Først og fremmest viser vi robotplæneklippere i forskellige prislejer, som alle har klaret sig godt i forbrugertests og modtaget ros af diverse forbrugerorganisationer. Da vi udelukkende har medtaget robotplæneklippere som har klaret sig bedst i tests, kan du være sikker på at anskaffe dig en solid og holdbar robotplæneklipper uanset hvilket prisleje, du vælger fra. Yderligere, har vi fokuseret på sikkerhed, da det er vigtigt, at du ikke kommer til skade ved at løfte eller flytte robotgræsslåmaskinen. Afslutningsvist har vi lagt vægt på ydeevne og brugervenlighed, således alle de medtagne maskiner er både solide og med en stabil ydeevne, samtidig med at de er nemme at opsæte og benytte. Med denne guide over robotplæneklippere håber vi på, at give dig det bedste og mest overskulige overblik over de bedste maskiner på markedet. 

Vores testkilder til bedst i test robotplæneklippere 

Vores test af robotplæneklippere er baseret på mange forskellige tests af robotpgræsslåmaskiner udarbejdet af uvildige forbrugertests og testpaneler. Her har et hav af eksperter, gartnere, havearkitekter og haveentusiaster testet mange forskellige maskiner, hvor der har været lagt vægt på ydeevne, design, køreindstillinger, køretid, opladningstid, vægt og støjniveau. 

Vi håber at du med denne guide får lige præcis det overblik over robotplæneklippere, som du har brug for, for at kunne træffe den helt rette købsbeslutning og vælge din næste havemedhjælper. 

Hvorfor købe en robotplæneklipper? 

Havearbejde kan være sjovt. Og det er nær intet så tilfredsstillende, som en velpasset og plejet have, hvor græs og planter står snorlige, og indbyder til masser af hyggelige og gode stunder med dem man holder af. Men at holde en have ved lige kan også være hårdt arbejde, og det kræver derfor det helt rette udstyr. Og her kan en robotplæneklipper gøre en kæmpe forskel. En robotplæneklipper vil sørge for at slå græsset på præcis det tidspunkt og på den måde, som du har indstillet den til. Det betyder, at du kan bruge din tid på andre sjove have- eller husholdningsprojekter. Eller du kan sætte dig med en kop god kaffe, smide benene op og se på robotten gøre alt det hårde arbejde. Derefter kan du gå ud og nyde en velholdt have. 

Naturligvis kan en almindelig græsslåmaskine også sagtens benyttes til at få græsplænen trimmet, pæn og velholdt. Men en robotplæneklipper er indstalleret med nogle helt unikke features, som gør at den er uundværlig for dig, der ønsker at græsslåningen er både nem og flot udført. Ved at installere køreindstillingerne på den efter dine ønsker, kan du få slået dit græs på præcist det tidspunkt og den måde, som passer dig. En robotplæneklipper kan samtidig klare skråninger i haven, som ellers kan være svære, besværlige og tidskrævede at klare med en almindelig græsslåmaskine. Ligeledes kan du selv vælge, hvordan det slåede græs skal spredes i haven for at nære det friske græs. Alt i alt kan du altså få en flottere græsplæne uden at skulle lave noget hårdt arbejde. Ligeledes kan de fleste robotplæneklippere styres fra en smartphone, og det gør altså, at du konstant kan ændre installingerne på din plæneklipper på en nem, hurtigt og enkel måde. Du er altid blot få klik fra at få det på præcis den måde, du ønsker det.  

Sådan vælger du den rette robotplæneklipper

Når du skal købe en robotplæneklipper, så er der nogle parametre, du bør overveje inden du vælger, hvilken model det skal være. Det er nemlig helt essentielt, at du vælger en robotgræsslåmaskine, som passer til dine behov, og som kan være din trofaste havemedhjælper mange år frem. Derfor indeholder denne test af robotplæneklippere et stort udvalg af diverse maskiner. I denne test af robotgræsslåmaskiner kan du både se de billige, de dyre, de miljøvenlige, de smarte, de brugervenlige og mange flere. Vi har medtaget robotplæneklippere med forskellige egenskaber baseret på anmeldelser fra uvildige forbrugertests og testpaneler. Og så har vi udvalgt robotgræsslåmaskiner ud fra ydeevne, sikkerhed, design og pris. 

Dette bør du være opmærksom på, når du køber en ny robotplæneklipper 

Når du skal vælge din robotplæneklipper er en af de vigtigste faktorer arealet og designet af din have. Robotplæneklippere kan fås med forskellige ydeevner, og de fremstilles til haver helt ned til 400 m2 og helt op til 3.000 m2. Har du en lille have kan du således nøjes med en af de mindre modeller. Men har du en større have skal du altså investere i en maskine med en ordentlig ydeevne, som kan slå hele haven. Ellers risikerer du, at din robotgræsslåmaskine går død halvvejs i slåarbejdet. Ligeledes er der også forskel i hvorvidt maskinerne kan klare skråninger. Har du et havedesign med skråninger er det derfor vigtigt, at du finder en robotplæneklipper, som kan klare dette. Derudover bør din haves størrelse afgøre, hvor kraftig og stærk en maskine du skal have. Her skal du bl.a. overveje hvor lang tid den skal kunne køre, hvor hurtigt den skal oplades, og om du har et minimumskrav til knivdiameteren. 

Dette er dog blot få eksempler på ting, som du bør være opmærksom på ved valg af din robotplæneklipper. Nedenunder kan du finde en liste af andre parametre, som vi også synes er vigtige at tage stilling til inden du finder din næste havemedhjælper. 

Sikkerhed

Robotplæneklippere kommer med forskellige sikkerhedsniveauer. Her bør du overveje hvem der færdes i din have. Hvis du har børn eller dyr i haven er sikkerhed især vigtigt. Her bør du bl.a. se på om maskinens klinge stopper, hvis maskinen bliver løftet eller hvis den møder en forhindring på sin vej. Derudover kan nogle robotplæneklippere børnesikres eller sikres med en pinkode. Det sidste gør, at ingen kan bruge din robotgræsslåmaskine uden at du har givet dem lov. 

Design

Robotplæneklippere fås i forskellige designs, og for langt de fleste betyder det alligevel en del, hvordan den ser ud i haven. Her skal du dog selv overveje, om dette er essentielt for dig. Nogle robotgræsslåmaskiner har et relativt enkelt design, som gør at maskinen nemt integreres i haven uden at tage for meget opmærksomhed. Andre robotgræsslåmaskiner er designet i skringende pangfarver, som gør at den tiltrækker sig noget mere opmærksomhed. Det praktiske ved at vælge en pangfarve er dog, at du altid nemt kan få øje på den. En robotplæneklipper kan holde i mange år, hvis den bliver passet ordentligt på, så tænk nøje over, hvilket design der er det rigtige for dig – både nu og i fremtiden. 

Støjniveau

En robotplæneklippers støjniveau er et helt essentielt punkt, som ikke bør overses. Støjniveauet er nemlig rigtig vigtigt, hvis du enten selv gerne vil benytte din have eller hvis du har naboer tæt på dig. Hvis støjniveauet er for højt kan dette skaber gener for jer alle sammen. Vær derfor opmærksom på, hvor vigtigt det er for dig, at din maskine ikke larmer for meget. Her bør du også medtage hvor ofte og hvor længe den skal køre. Derudover har vi medtaget robotgræsslåmaskiner, hvor støjniveauet kan indstilles. 

Gennemsnitlige anmeldelse:

0
Rated 0 out of 5
0 ud af 5 stjerner
Fantastisk0%
Godt0%
Gennemsnitligt0%
Dårligt0%
Forfærdeligt0%

Seneste anmeldelse:

There are no reviews yet. Be the first one to write one.